Våra illustratörer

19.12.2018

Författaren presenterar stolt...

Tidskriften Författaren finns inte bara på denna webbplats och i sociala medier, utan utkommer även på papper fyra gånger per år.

Ett av våra signum är originalillustrationer av såväl etablerade illustratörer som nya namn på uppgång. Höstens omslag skapades av Patrik Boberg, som fick i uppdrag att illustrera numrets tema bibliotek och gjorde så med den äran:

Eftersom varje nummers omslag ska ha en helt egen stil, skild från föregående och med koppling till aktuell årstid , sökte vi för julnumret en illustratör att fånga den isande svenska vintern på ett stramt, 50-talsinspirerat vis, naturligtvis med (som alltid) författarinslag. Valet föll på Christina Hägerfors, vars ikoniska bilder också pryder bl.a. New York Times sidor:

Det är nästan så att man vill ha omslaget och "skrivarkyrkan" som plansch, visst?

Inne i julnumret 2018 finns också en featuretext om berättande genom mänsklighetens historia, illustrerad av en för oss ny bekantskap, begåvade Isabella Blomstrand (som har råkat bli Isabella Blomberg i tidningens byline, vilket vi naturligtvis ber om ursäkt för!). Isabella har med personliga och lekfulla drag fångat uppdraget på pricken:

I nummer tre (höstnumret 2018) återkom vår regelbundna medverkande Johanna Magoria med en illustration i rakt motsatt stil till ovanstående, nämligen en känslig och finstämd skildring av döden till vår vinjett Vad skriver du just nu?:

Vill du också teckna för Författaren? Kontakta då oss på forfattaren@forfattarforbundet.se med länk till din hemsida/digitala portfolio.

God Jul, och Gott Nytt Skrivar- och Tecknarår!

/Redaktionen

© 2017-18 Författaren.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång